کناف چیست؟ آشنایی با نحوه نصب و اجرای کناف

سقف کاذب چیست؟

از نمونه های سقف کاذب می توان از شیوه های ساخت و ساز خشک نام برد که بکارگیری از این نوع از سقف های کاذب در حوزه ساخت و ساز به طور چشمگی در قاره اروپا و در کشور ایران در حال پیشرفت است. قالب ها و صفحات روکش دار گچی یکی از مصالح کلیدی در نصب و اجرای کناف می‌باشد.

سقف کاذب کناف نمونه ای از صفحه روکش دار گچی (Dry Wall) می‌باشد که شرکت کناف این نوع از سقف کاذب را تولید می‌کند. سقف کاذب کناف بالغ بر هشتاد سال است که در صنعت ساخت و ساز مورد استفاده قرار می‌گیرد. این سازمان توسط کارل و آنفوس کناف (برادران کناف) در سال ۱۹۳۲ تاسیس شد. هم اکنون سازمان کناف یکی از سازمان های در سطح بین المللی در صنعت ساخت و ساز و کناف کاری است.

سقف ها و دیوارهای جداکننده سقف کاذب کناف، قطعه های فلزی یکدست از جنس گالوانیزه هستند که صفحات روکش دار سیمانی یا به سطح آنها متصل می شوند. در هنگام نصب و اجرای کناف فاصله بین صفحات اشاره شده با بتونه مخصوص (درزگیری) پر شده و سطوح یکپارچه تشکیل شده توسط نقاش های ساختمانی رنگ آمیزی می شوند.

مزایای استفاده از دیوارهای جداکننده داخلی کناف و قیمت مناسب نصب کناف

نصب و اجرای سقف کاذب کناف در مقایسه با دیوارهای سنتی تقریبا تا پانزده برابر از وزن کمتری برخوردار می‌باشد. زیرا با پایین آمدن بار مرده ساختمان، نقش قدرت تخریب زلزله بر ساختمان کاهش می‌باشد. در صورت تخریب ساختمان، به خاطر وزن پایین سیستم سقف کاذب کناف، خطر جانی برای ساکنین به میزان چشمگیری پایین تر خواهد بود.

علاوه بر وزن پایین صفحه سقف کاذب کناف، شیوه اتصال انعطاف پذیر صفحه ها به پروفیل ها نیز به شکلی است که موچب کاهش قدرت تخریب زلزله بر روی ساختمان می شود. 

وزن پایین صفحه های سقف کاذب کناف موجب جابجایی راحت آن توسط افراد متخصص در این زمینه و در نهایت بالا رفتن سرعت زمانی کناف کاری و اجرای پروژه های مورد نظر می شود. در فاصله های طولانی در هنگام جابجایی به دلیل بسته بندی مناسب صفحه های سقف کاذب کناف، خسارتی به مصالح وارد نمی شود. حجم پایین مصالح سقف کاذب کناف نیز نسبت به مصالح سنتی موجب پایین آمدن هزینه های حمل و متعاقبا قیمت نصب کناف کاری می شود.

نصب و اجرای سقف کاذب
نصب و اجرای سقف کاذب

دسترسی آسان به تاسیسات پس از نصب و اجرای کناف

از دیگر موارد مثبت سیستم کناف دسترسی راحت به تاسیسات الکتریکی و مکانیکی می‌باشد. در هنگام آسیب دیدن لوله های تاسیسات و یا آسیب سایر تاسیسات به آسانی می توان بخش آسیب دیده را مشخص کرد و اقدام به تعمیر و بازسازی آن قسمت و در نهایت مجددا اقدام به نصب کناف کرد. در صورتی که دیوارهای کناف به علت ضربه آسیب ببینند نیز، بخش آسیب دیده به آسانی با صرف زمان کمی در کناف کاری تعمیر و تعویض می گردد. این دو مزیت باعث بالا رفتن طول عمر مفید ساختمان می گردد.

در هنگام نیاز به تغییر کاربری ساختمان، در صورت نصب و اجرای کناف هنگام ساخت و ساز به آسانی می توان این منظور را انجام داد. در بازسازی ساختمان های قدیمی نیز می توان از اجرای کناف و کناف کاری استفاده کرد. در نقاطی که احتیاج به ساختمان سازی سریع می‌باشد مانند نقاط زلزله زده، اجرای سقف کاذب کناف از اولویت بیشتری برخوردار می‌باشد.

صفحه های سقف کاذب کناف پس از کناف کاری،توسط نقاش های ساختمانی رنگ آمیزی می شوند که دیگر نیازی به ملات گچ و خاک نیز نمی باشد که این امر و سایر مزیت های کناف کاری باعث صرفه جویی در قیمت نصب کناف و افزایش سرعت ساخت و ساز می گردد. به منظور به دست آوردن سطحی کاملا یکپارچه، موقعیت درزها با استفاده از نوار درزگیر مخصوص توسط افراد مجرب بتونه می شود. نوار درزگیر باعث یکپارچه شدن موقعیت درزها و پیشگیری از به وجود آمدن ترک در دیوارها می گردد.

قیمت نصب کناف کاری

سطح پیچ ها هم که مقداری از سطح صفحه ها پایین تر هستند، توسط بتونه پوشانده می گردند و سطح مسطح و یکپارچه ای در موقعیت پیچ ها پدید می‌آید. پس از اجرای کناف، لایه ای از ماستیک روی سطح سقف کاذب کناف اجرا می شود که باعث ایجاد سطحی یکپارچه و آماده برای رنگ آمیزی و نقاشی ساختمان و پایین آوردن میزان جذب رنگ می گردد. در نتیجه با نصب و اجرای کناف به سادگی سطحی مسطح با هزینه ی پایین و قیمت مناسب کناف، آماده برای نقاشی به دست می آید.

  • با نصب و اجرای کناف می توان مقاومت در مقابل صدا را بالا برده و با بکارگیری از عایق های مانند پلی استایرن و پشم سنگ می توان صفحه ها را در مقابل حرارت نیز به سادگی عایق کرد. عایق ها درهنگام کناف کاری بین دو صفحه گچی قرار می گیرند.

از شیوه صفحه های گچی سقف کاذب کناف بدون استفاده از سازه نیز بکار گرفته می‌گردد. در این نوع از کناف کاری، صفحه های گچی توسط چسب پرلفیکس به عنوان پوشش روی دیوارهای سنتی نصب می گردند. در این صورت پس از نصب و اجرای کناف فضای تهی در پشت آن به منظور عایق کاری و عبور تجهیزات تاسیساتی به وجود می‌آید.

از دیگر موارد مثبت سیستم سقف کاذب کناف اجرای فرم های دکوراتیو و منحنی و بالا بردن سطح زیر بنای ساختمان به علت پایین بودن ضخامت دیوارهای کناف در مقابل مصالح سنتی است.

قیمت نصب کناف کاری
قیمت نصب کناف کاری

انواع سقف کاذب و نحوه اجرای سقف کاذب

سقف کاذب کناف با توجه به کاربرد دیوارها، صفحه های متمایزی با توجه با شرایط موجود نصب و اجرای کناف صورت می‌پذیرد. در شرایط عمومی از صفحه های گچی ساده یا Regular board) RG)  بکار گرفته می‌شود. در نقاط با رطوبت بالا از جمله آشپزخانه و سرویس ها از صفحه های مقاوم در مقابل رطوبت  (Moisture Resistant board)  بهره می‌گردد. این صفحات قابل بکارگیری در نقاط با رطوبت پایین تر از 90% است. در موقعیت هایی که نیاز به محافظت در مقابل حریق و آتش سوزی دارند، صفحه هایی (Fire Resistant board) که شامل الیاف شیشه هستند مورد استفاده قرار می‌گیرد که حداقل تا 3 ساعت در مقابل آتش سوزی مقاوم هستند.

صفحه های (Fire & Moisture resistant board) هم که در مقابل رطوبت و هم در برابر آتش مقاوم می‌باشند، که برای نقاطی مانند چاه های تاسیساتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در سیستم سقف کاذب کناف، برای دیوارهای بیرونی و یا دیوارهایی که دائما در تماس با آب هستند از صفحات مسطح سیمانی (آکواپنل) استفاده می‌گردد.

کناف کاری
کناف کاری

اجزای فلزی و ابزار کناف

پروفیل های کناف با شکل دادن به ورق های فولادی گالوانیزه به شیوه سرد تولید می گردند. اجزای اصلی آن شامل استاد (سازه قائم) و رانر (سازه افقی) می باشد. در نقاطی که تاسیسات و لوله کشی ها وزن خود را بر روی استاد ها می‌اندازند، سازه ای به نام پشتیبان به منظور تقویت کناف کاری استفاده می‌گردد.  پیچ ها ، سازه درز انقطاع ، نوار درزگیر و ماستیک و… از دیگر اجزای مورد استفاده در نصب و اجرای کناف می‌باشد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *